TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mediterrán pulykaszelet rukolás salátával

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamellfilé
1 nagy golyó mozzarella sajt
1 paradicsom
4 levél bazsalikom
2 ek. olaj
A salátához:
15 dkg rukola
1 fej fodros saláta
3 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg magozott olajbogyó
Az öntethez:
8 ek. olívaolaj
1 ek. mustár
8 ek. fehérborecet
1 ek. felaprított petrezselyem

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, és 4 nagy, vékony szeletre vágjuk. Ha szükséges, megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Minden húsra teszünk egy-egy szelet sajtot, paradicsomot. egy levél bazsalikomot, majd kettéhajtjuk a hússzeleteket. Olajjal megkenjük és forró serpenyőben vagy lapon megsütjük.
2. A salátákat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajbogyót félbe-, negyedbe vágjuk.
3. Az öntethez az olajat kikeverjük a mustárral, hozzáadjuk a borecet, sót, borsot, a fokhagymát és az összevágott hagymát meg az olajbogyót. Belekeverjük a petrezselymet, és a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tányérra tesszük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és a sült hússzelettel kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 310 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu