TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fügés pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg aszalt füge
3 dl fehérbor
3 ek. méz
4 szem szegfűszeg
5 dl tejszín
6 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
12 babpiskóta

Elkészítés:
1. A fügéket 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és a szárakat levágjuk. A bort a mézzel, a szegfűszeggel és 2 dl vízzel feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a fügéket, és 15 percen át kíméletesen főzzük, majd levesszük.
2. A füge főzőlevéből leszűrünk 3 dl-t, hozzáadunk 1 dl tejszínt és a cukrot, majd feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a kevés vízzel kikevert keményítőt, 1 perc alatt összeforraljuk, majd levesszük. Kihűlésig gyakran kevergetjük, nehogy bőrös, csomós legyen.
3. Kelyhekbe tördeljük a babapiskótákat, meglocsoljuk a maradék fügelével. A főtt fügéket négybe vágjuk, és a felét rátesszük a piskótára.
4. A maradék 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt krémet nagyon óvatosan összekeverjük a tejszínhab kétharmadával, majd rákanalazzuk a kelyhekben lévő fügékre. Erre tesszük a maradék fügéket, végül a félretett tejszínhabbal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 780 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu