TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rakott zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:
3 nagy golyó mozzarella sajt
1 nagyobb padlizsán
10 dkg gomba
20 dkg paradicsom
5 ek. olívaolaj
4 szál zöldhagyma
20 dkg szójacsíra
1 ek. balzsamecet

Elkészítés:
1. A sajtot lecsepegtetjük, felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt szeletekre vágjuk, sózzuk, és 20 percen át pihentetjük. A gombafejeket vastag szeletekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A padlizsánt leitatjuk, és kevés olajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát. A paradicsomot vastagabb karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálba négy halmot rakunk a padlizsánszeletekből, gombából, paradicsomból. A halmok tetejére szeletelt sajtot teszünk. A sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
3. Közben a hagymát megtisztítjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a szójacsírát, és 2 perc alatt összepirítjuk. A tűzről levéve összeforgatjuk a balzsamecettel. A sült, sajtos zöldségeket tányérra tesszük, megszórjuk a pirított csírával és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 518 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu