TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mogyorótorta

Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához:
20 dkg darált mogyoró
1 tasak sütőpor
1 mk. őrölt szerecsendió
2 kk. őrölt fahéj
4 tojás
20 dkg vaj + a formához
15 dkg cukor
liszt a formához
A krémhez:
4 dl tejszín
2 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
A díszítéshez:
2 mangó vagy 1 doboz mangó, konzerv (425 ml-es)
1 ek. durvára vágott pisztácia

Elkészítés:
1. A mogyorót összekeverjük a sütőporral, a szerecsendióval és a fahéjjal. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a mogyorós részt, majd a fehérjehabot is lazán hozzákeverjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kikenünk margarinnal és kilisztezünk egy 26 cm-es tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. A sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor kész, rácson hűlni hagyjuk.
3. A krémhez a tejszínt a habfixszel kemény habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliás cukrot, és ízlés szerint tehetünk hozzá porcukrot. Rákenjük a tortalapra.
4. Tetejére a mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magról, a nagyobb darabokat cikkekre vágjuk, a többit leturmixoljuk. (A konzervet lecsepegtetjük, a gyümölcs felét összeturmixoljuk.) A pépet a habra kanalazzuk. A maradék gyümölccsel és vagdalt pisztáciával díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet 340 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu