TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csirkemell káposztás kabátban, roston sült céklával

Hozzávalók 4 személyre:
1 cikk fejes káposzta
4 csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
2 tojás
3 ek. liszt
1 mk. őrölt fűszerkömény

A körethez:
60 dkg egyforma cékla
1 mk. őrölt fűszerkömény
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
1. A körethez a céklát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A káposztát nagylyukú reszelőn tálba reszeljük és lesózzuk.
2. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukat forró serpenyőben, az olívaolajon pirosra sütjük és tányérra tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A káposzta levét kinyomjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, az őrölt köményt és kevés hidegvizet, hogy sűrűn folyó káposztás tésztát kapjunk. Egyesével beleforgatjuk a csirkemelleket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük, hogy a közepes szaftos maradjon.
4. A körethez a céklaszeleteket sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és forró serpenyőben, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a céklát tányérra tesszük, és ráfektetjük, a félbevágott káposzta kabátos csirkemellet. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 480 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu