TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fahéjas fonat

Hozzávalók 12 db-hoz:
5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
75 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tk. őrölt fahéj

A kenéshez:
5 dkg vaj
2 ek. őrölt fahéj
5 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet, a vajat, a maradék cukrot, a fahéjat tálba helyezzük, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól kidagasztjuk. Lefedve 2 órán át kelesztjük. Ekkor átgyúrjuk, és lefedve hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
2. Másnap a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Törekedjünk arra, hogy téglalap alakú legyen. A vajat megolvasztjuk és bekenjük vele a tésztát. A fahéjat elkeverjük a porcukorral és tésztára szórjuk. A tésztát hosszabbik oldaláról a harmadáig behajtjuk, majd rá a másik oldalát is. Az így kapott téglalapot 12 szeletre vágjuk. Minden szeletet picit a kezünkkel meghúzunk és megsodorjuk, majd muffin formába tekerjük. Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Munka: 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 400 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu