TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karfiolkrémleves pirított kacsamájkockákkal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
1-2 chilipaprika
2 ek. vaj
1 dl tejszín (30%-os)
2 szál petrezselyem
20 dkg kacsamáj
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a chili paprikát megmossuk, kimagozzuk, felaprítjuk. A levesbetéthez a kacsamájat megmossuk, kicsire kockázzuk, lecsepegtetjük.
2. A vajat mélyebb edényben felforrósítjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk a karfiolrózsákat, összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje. Ha felforrt sóval, borssal, a chilivel ízesítjük. A karfiolt közepes tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Végül krémesre turmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, újból felforraljuk és lehúzzuk a tűzről.
3. A levesbetéthez serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, a kacsamájkockákat nagy lángon, 1-2 perc alatt megpirítjuk benne, őrölt borssal ízesítjük. Tálaláskor a petrezselymet finomra aprítjuk. A levest csészékbe szedjük, megszórjuk a pirított kacsamájjal, a petrezselyemmel és ízlés szerint még tehetünk rá chilipaprika-karikákat is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 420 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu