TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Céklás csokoládétorta, márványos tejszínhabbal

Hozzávalók 10 szelethez:
25 dkg kisebb cékla
17,5 g liszt
1 cs. sütőpor
7,5 dkg kakaópor
22,5 dkg kristálycukor
3 tojás
2 dl olaj
2,5 dl tejszín (30%-os állati)

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A céklát alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. Levét alaposan kicsavarjuk, megőrizzük.
2. Kivajazunk, kilisztezünk egy 20 cm átmérőjű kis kapcsos tortaformát. Tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a kakaóport és cukrot. A tojásokat felverjük, kézi habverővel beledolgozzuk az olajat és a céklát. Végül összefogatjuk a száraz hozzávalókkal. A formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
3. Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, a tortára halmozzuk, és meglocsoljuk a céklalével.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu