TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hússaláta zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:
1 kígyóuborka
2 sárga húsú paprika
1 fej lila hagyma
20 dkg húskenyér vagy más felvágott
1 kis csokor petrezselyem
1 ek. mustár
4 ek. olívaolaj
4 ek. fehérborecet
1 mk. cukor

Elkészítés:
1. A kígyóuborkát, a paprikát megmossuk, a lila hagymát meghámozzuk, vékony karikára, szeletekre vágjuk. A húskenyeret vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
2. A mustárt az olívaolajjal elkeverjük, hozzáadjuk a borecetet és sóval, borssal, a petrezselyemmel, kevés cukorral ízesítjük. Az előkészített zöldségeket, a húskenyeret salátás tálba szórjuk, meglocsoljuk a mustáros-borecetes öntettel, összeforgatjuk és lefóliázva, hűtőben lehűtjük.
3. Tálaláskor még egyszer átforgatjuk a salátát, tálkákba szedjük, és friss pékárut kínáljunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 210 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu