TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az ötletes díszítés a legegyszerűbb piskótatekercset is csodássá változtatja. Bátran próbálkozzunk!

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A piskótatekercshez:
4 tojás
14 dkg porcukor
14 dkg liszt
4 dkg vaj

A krémhez:
2 bio narancs
3 tojás
10 dkg porcukor
1 ek. étkezési keményítő
1 ek. narancslikőr

A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín

A díszítéshez:
2 doboz mikádó (csokiba mártott ropi)

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük. Enyhén nedves tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük. A konyharuhába csomagolva hagyjuk kihűlni.
2. Közben a krémhez a narancsokat megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kicsavarjuk. A narancshéjat 1 dl narancslével kis lábosban felforraljuk. A tojásokat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a keményítőt is. A narancsléhez csorgatjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a likőrt is beleöntjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz a csokoládét a tejszínbe tördeljük, sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük.
4. A piskótát kitekerjük, megtöltjük a narancskrémmel, és újra feltekerjük. Bevonjuk a csokoládéval, és amíg nem szárad meg, rárakosgatjuk a mikádókat. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük szeletelés előtt.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu