TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Torta, ami húsos, és aszalt gyümölcs is van benne. Isteni párosítás!

Hozzávalók 8 személyre:
45 dkg liszt
10 dkg vaj
4 ek. tej
1 tojás
15 dkg aszalt áfonya
1 dl narancslé
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
4 szelet bacon vagy szárított sonka
50 dkg darált sertéshús
ízlés szerint kakukkfű, zsálya, frissen őrölt szerecsendió
1 dl fehérbor
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a tejjel, a tojással, cipóvá formázzuk, és letakarva a hűtőszekrényben pihentetjük 30 percet.
2. Közben a töltelékhez az áfonyát beáztatjuk a narancslébe. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bacont vagy a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a bacont vagy szárított sonkát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval, zsályával, kakukkfűvel. Beletesszük a lecsepegtetett áfonyát, a bort, és 15 perc alatt készre pároljuk.
3. Kivajazunk egy 22-24 centis piteformát, a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát egyharmad-kétharmad arányban két részre osztjuk. A nagyobbat nyújtjuk ki először, és kibéleljük vele a formát. Megszurkáljuk villával. Ráöntjük a húsos tölteléket, majd a maradék tésztát is a forma méretére nyújtjuk, és a pitét befedjük vele. A széléket körben összecsípjük, lezárjuk a tésztát, hogy ne folyjon ki a töltelék. Lekenjük a felvert tojással, és a közepébe kis lukat vágunk, ahol majd a forró gőz távozhat. A sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 610 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu