TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rántott mozzarella golyócskák

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg apró mozzarella
4 dkg liszt
1 ek. tej
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
Bő napraforgóolaj a sütéshez
A raguhoz:
2 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
2 konzerv darabolt paradicsom
1 ek. felaprított zellerzöld

Elkészítés:
1. A raguhoz a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot a levével együtt, a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, és kíméletesen, 10-15 perc alatt összefőzzük.
2. A mozzarellagolyókat lecsepegtetjük, megforgatjuk lisztben, majd a tejjel felvert tojásban, és végül a morzsában. Bő, forró olajban pár perc alatt megsütjük, majd konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk, és a paradicsomos raguval tálaljuk.

Munka: 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 633 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu