TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lekváros rózsakalács

Lekváros rózsakalács
A2111.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
50 dkg liszt
3 ek cukor
2 tojás
1 csipet só
1 zacskó szárított élesztő
2,5 dl tejszín
1 kis üveg sűrű lekvár
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a tojást, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a tejszínt összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk.
2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A köröket négy helyen arányosan elosztva bevágjuk a kör közepe felé, kb. 2 cm-es darab maradjon a közepén egyben. Ide lekvárt halmozunk, és a tésztaszéleket, azaz a “szirmokat” felhajtjuk.
3. A rózsákat sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, kb. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 170 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu