TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lazacfilé tejszínes szószban

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg cukkini
3 szál zöldhagyma
1 mangó
50 dkg lazacfilé
4 dkg vaj
1 tk. curry
1 dl zöldség-alaplé
2 dl tejszín
50 dkg széles metélt

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A cukkinit fél karikákra vágjuk, a zsenge zöldhagymákat félbe és nagyobb darabokra. Sós vizet teszünk fel forrni a tésztának. A mangót meghámozzuk, szeletekben levágjuk a magjáról.
2. A lazacot csipesszel kiszálkázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Ízlés szerint a bőrét eltávolítjuk. A halat sózzuk, borsozzuk, és a vaj felén 2-3 perc alatt körbesütjük.
3. A maradék vajon megfuttatjuk a zöldségeket, rátesszük a curryt, elkeverjük, majd az alaplével felöntjük. Beletesszük a tejszínt, a mangót, és az elősütött halat. Összepároljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a citromlevet.
4. A forró vízben roppanósra főzzük a tésztát, leszűrjük, nem öblítjük le vízzel. A tésztát összeforgatjuk a halas szószos résszel és tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 985 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu