TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mini mangós pite

Hozzávalók 4 darabhoz:
12 dkg liszt
3 dkg kókuszliszt vagy mandulaliszt
7 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg porcukor
1 mangó
1 ek. virágméz

Elkészítés:
1. A lisztet a kókuszliszttel összekeverjük és a vajjal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és cipóvá gyúrjuk. Lefóliázva, a hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A mangót éles késsel vékonyan meghámozzuk, a húsát levágjuk a nagy lapos magjáról, kicsi kockákra vágjuk, a mézzel összekeverjük. Ha jó érett, puha mangót kapunk, nem lehet kicsi kockákra vágni, ez esetben turmixoljuk pépesre, és így keverjük bele a mézet.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 4 részre vágjuk, kigömbölygetjük, és akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele 4 egyforma, kb. 10 cm átmérőjű egyadagos fém piteformát (vagy az egész tésztával kibélelünk egy nagyobb piteformát). A túllógó szélét körben levágjuk. A mangót a tésztára szedjük, a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük és kihűtve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 425 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu