TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy kis céklától gyönyörű színt kap a rizs!

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej hagyma
1 nagy fej cékla
25 dkg rizs
10 dkg vaj
2 dl vörösbor
4 dl zöldségalaplé vagy húsleves
4 ek. parmezán
1 nagy marék rukola
A nyárshoz:
40 dkg szűzpecsenye (vagy más hús)
2 ek. olaj
1 ág rozmaring

Elkészítés:
1. A hagymát és a céklát meghámozzuk, apróra kockázzuk. A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a rizst, megpirítjuk, megsózzuk. Felöntjük a vörösborral, átkeverjük, lassú tűzön főzzük, belekeverjük a céklát, és a zöldséglevessel folyamatosan pótolva a levet, rendszeresen kevergetve krémes állagúra főzzük. Végül belekeverjük a parmezánt.
2. A szűzpecsenyét hosszú csíkokra vágjuk, nyársra fűzzük, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés olajon a rozmaringággal pár perc alatt megsütjük. Grillezhetjük is a húst, vagy sütőben 200 °C-on 10 perc alatt is megsüthetjük. A rizottót tányérra szedjük, rukolát halmozunk a tetejére, és a húsnyárssal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezánforgáccsal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 690 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu