TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A lazac és a tészta: ínyenc párosításban.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli lazacfilé
5 dkg szezámmag
5 ek. olaj
A mustármártáshoz:
2 fej vöröshagyma
2 ek. vaj
3 ek. liszt
4 dl zöldségleves, 2 kockából
1 dl tejszín
3 ek. mustár
A körethez:
1 fej vöröshagyma
15 dkg kelbimbó
20 dkg metélt tészta
2 ek. vaj
1 dl főzőtejszín
1 csipet sáfrány(os szeklice)

Elkészítés:
1. A halat megmossuk, leszárítjuk, a szálkákat csipesszel eltávolítjuk, majd 4-8 szeletre vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk (a körethez is), felaprítjuk. A körethez a kelbimbót megtisztítjuk és leveleire szedjük.
2. A mustármártáshoz a vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, átpirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, 3-4 percig főzzük. Belekeverjük a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
3. A körethez a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A vajat felforrósítjuk, a kelbimbót a hagymával megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sáfrányt, összeforraljuk. A leszűrt metélttel összeforgatjuk.
4. A halat a szezámmaggal jól megszórjuk, rányomkodjuk. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a lazacszeletek mindkét oldalát kb. 4-4 percig sütjük benne. Tányérra tesszük a kelbimbós tésztát, mellé a halat, és a mustármártással tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 827 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu