TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A cékla nem csak színével dobja fel a téli ételeket. Rendkívül egészséges, és többet érdemel annál, hogy megfőzve saláta legyen belőle.

Hozzávalók 2 pizzához:
3 nagyobb cékla
50 dkg liszt
25 g élesztő
3 dl langyos víz
1 tk. cukor
4 tojás
1 maréknyi saláta
1 csomag mini mozarella golyó

Elkészítés:
1. A céklát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk. Egy darabot 1 dl vízzel összeturmixolunk.
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, a cukorral és hagyjuk felfutni. Hozzáöntjük a liszthez, majd beleöntjük az összeturmixolt céklát. A tésztát összegyúrjuk, és 10 percig dagasztjuk. Ha túl puha a tészta, adjunk még hozzá lisztet. A dagasztást követően 2 órát kelni hagyjuk.
3. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Kettévágjuk a megkelt tésztát, és lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
4. A tojást megfőzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A maradék céklát felszeleteljük. A megsült tésztára halmozzuk a salátát, a céklát, a tojást, a mozarella golyókat. Meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal.

Munka: 45 perc
Fogyasztható 3 óra múlva
1 adag (fél pizza): 645 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu