TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gluténmentes kókuszos süti

Hozzávalók 24 darabhoz:
1 közepes, főtt cékla
1 rúd vanília
10 dkg rizsliszt
5 dkg darált mandula
5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
10 dkg cukor vagy eritriol
1 ek. sütőpor
1 tojás
1 ek. tejföl
24 szem csokiba mártott mandula vagy aszalt meggy

Elkészítés:
1. A céklát lereszeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a kókuszreszelékkel, a cukorral vagy eritritollal, a sütőporral. Beledolgozzuk a céklát, a vaníliapépet, a tojást, a tejfölt.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából, kb. 3 cm átmérőjű lepényeket formázunk, a tepsire rakosgatjuk, 2 cm-re egymástól. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Amíg még meleg, belenyomjuk a közepébe a csokiba mártott mandulát vagy meggyet.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 50 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu