TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sajtos-fokhagymás csigák

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
1 tasak szárított élesztő
3 dl tej
1 ek. cukor
50 dkg liszt
3 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
1 kis fej radicchio saláta
2 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek. friss mentalevél
10 dkg feta sajt

Elkészítés:
1. A tésztához az élesztőt kézmeleg tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszt és olívaolaj hozzáadásával laza tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.
2. A salátát (helyette spenótot) megmossuk, leszárítjuk, vékonyra vágjuk, és a forró vajon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a mentával együtt finomra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Az egészet összekeverjük a salátával, sózzuk, borsozzuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat megkenjük a salátás töltelékkel majd a kakaós csigához hasonlóan feltekerjük. A kész csigákat kerek sütőformában, egymás mellé állítjuk, és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Remek vendégváró, sör-borkorcsolya.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 490 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu