TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Banán és csokoládé – ellenállhatatlan páros!

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
A tésztához:
4 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
2 kk. holland kakaópor
A krémhez:
3 dl édesített növényi habtejszín
3 banán
3 ek. vaníliás porcukor
1/2 dl banánlikőr vagy tejszínes likőr
10 dkg mogyorókrém

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fehérjehabbal lazítjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
2. A banánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A kihűlt tésztára ráhúzzuk a tortagyűrűt, a piskóta tetejét kirakjuk a szeletelt banánnal, hogy a szélénél 1-2 centi szabadon maradjon.
3. A hideg növényi habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a banánlikőrt, összekeverjük és a banános tortalapra szedjük, elsimítjuk. Hűtőben lehűtjük, majd a tetejét megkenjük a langyos mogyorókrémmel, és a hűtőbe visszatéve tovább hűtjük.
4. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, a torta szélét a gyűrű mellett körbevágjuk, levesszük a gyűrűt és a tortát cikkekre vágva kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu