TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Így még nem próbáltad elkészíteni a sütőtököt!

2 db kicsi sütőtök
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg császárszalonna
30 dkg vörös lencse
2 ek. olívaolaj
1-1 mk. római kömény, pirospaprika
8 dl húsleves (lehet kockából is)
1 kis pohár natúr görög joghurt
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A tököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A lencsét megmossuk.
2. Lábasban felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lencsét, a répát, a fűszereket, és felöntjük a húslevessel. Készre főzzük 20 perc alatt.
3. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A sütőtököt megtöltjük a lencsés masszával, és a sütőben egy óra alatt puhára sütjük. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk, a tökhöz tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 640 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu