TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Annyira cuki ez a kelt tésztával összefont virsli, hogy mindenki odalesz tőle! Ne feledjünk ketchupot, salátát is kínálni hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
1 zacskó (7 g) porélesztő
1 ek. cukor
1 ek. só
4 ek. olívaolaj
3 dl langyos víz
16 db vékonyabb frankfurti virsli

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, összedolgozzuk az olajjal és a langyos vízzel. Rugalmas tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelesztjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát egy nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és 2-3 cm-ként hosszú csíkokat vágunk rajta úgy, hogy a tészta széleit körben kb. 2 cm szélességben egyben meghagyjuk. A virsliket lent-fent átvezetjük a csíkok között. A sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 870 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu