TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Már az illata is magával ragad, és ha beleharapsz, az maga a mennyország!

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
A tésztához:
5 dkg élesztő
1 tk. cukor
3,5 dl tej
80 dkg liszt
5 tojás
13 dkg vaj
A túrókrémhez:
25 dkg túró
2 ek. cukor vagy méz
kakaópor, nutella, lekvár
Kenéshez: 1 tojássárgája

Elkészítés:
1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a langyos tejben. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lágy vajat és az élesztős tejet. Alaposan kidagasztjuk. (Ha nagyon ragad a tészta - ez liszttől is függ -, akkor szórjunk még hozzá kevés lisztet, a lényeg, hogy még kicsit ragadjon, de könnyen lehessen vele dolgozni). Lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk duplájára megkelni, ez nagyjából 1,5-2 órát is igénybe vehet.
2. A túrókrémhez a túrót a cukorral krémesre keverjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 12 négyzetekre vágjuk. Ízléstől függően a tésztát megkenjük lekvárral, vagy nutellával, vagy beszórjuk kakaóporral, fahéjjal, ügyelve arra, hogy a szélekre ne kerüljön. Erre halmozzuk a túrót, pontosan a közepére egy halomba.
4. A tészta széleit bekenjük tojássárgával vagy kevés vízzel, és a sarkait összefogjuk a töltelékhalom fölött. Fontos, hogy összetapadjon. A batyukat a tepsire tesszük, bekenjük tojássárgával, és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 190 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu