A csemegeuborkától érdekes és pikánst ízt kap a leves.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. szárított tárkony
1 kukorica konzerv
2 dl tejszín
1 kis doboz tejföl
6-8 csemegeuborka
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és feldaraboljuk.
2. Lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, enyhén megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húskockákat is. Jól átpirítjuk, majd megsózzuk, rászórjuk a tárkonyt. Felöntjük annyi vízzel, ami 3-4 cm-rel ellepi. Lefedve, lassú tűzön 30 percig főzzük.
3. A levesbe öntjük a kukoricakonzervet, a tejszínt, és további 20 percig főzzük, de már fedő nélkül. A tejfölt elkeverjük egy szedőkanál leves lével, és visszaöntjük a levesbe. Az uborkát felkockázzuk, és a főzés végén a leveshez adjuk. Már nem főzzük tovább.
Munka: 30 perc
Fogyasztható: 1,5 óra múlva
1 adag: 440 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu