TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig könnyű és ínycsiklandozó.

Hozzávalók 4 személyre:
4 egész tojás + 2 tojásfehérje
2 tasak vaníliás cukor
1 dl habtejszín (hűtött)
15 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
3 ek. Contreau (narancslikőr)
1 narancs reszelt héja
2 zöldalma
5 dkg dió
5 dkg kristálycukor

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, az összes fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral. A tejszínt is kemény habbá verjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat. Üvegpoharakba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve kellő állagú legyen (lehetőség szerint min. egy éjszaka álljon a hűtőben).
2. A diót durvára aprítjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és sütőpapírra kiöntjük. A serpenyőt tisztára törölve ugyanebben karamellt készítünk a cukorból és egy korty vízből. A folyékony karamellt a dióra csurgatjuk, hagyjuk kidermedni, majd felaprítjuk.
3. Tálalás előtt a zöldalmát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk – héjával együtt! A krém tetejét megszórjuk a friss zöldalmával és dióvagdalékkal.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 535 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu