TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A köret ne mindig krumpli vagy rizs legyen. A zamatos gyümölcsök pillanatok alatt elkészülnek, és tökéletesen illenek a sült húsok mellé.

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykamellfilé
12 db aszalt füge
1-2 mk. őrölt fahéj
12 szelet bacon
4 alma
2 narancs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst kiklopfoljuk és megsózzuk. A fügéket kettévágjuk, és minden szelet húsra 6 db fél aszalt gyümölcsöt teszünk. Megszórjuk fahéjjal, feltekerjük, és sorban betekerjük a húsokat bacon-nel. Megkötözzük, és kiolajozott hőálló üvegtálba tesszük.
2. Lefedjük alufóliával és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük-pirítjuk a húst.
3. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk és felkockázzuk (nem kell hámozni). A narancsot meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és nem túl apróra vágjuk. Serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gyümölcsöket, erre is szórunk kevés fahéjat és összesütjük. A felszeletelt hús mellé kínáljuk köretként.

Tipp: A hússzeletek nagyságától függően készíthetjük egy nagy szelet pulykamellfiléból is, ha sikerül úgy felvágnunk a pulykamellet, hogy ki tudjuk teríteni (de két közepes vagy négy kis tekercs is tökéletes). Érdemes egymás mellé rakni a bacont, erre fektetjük a húst, megtöltjük, és a szalonnával együtt tekerjük fel.

Munka: 30 perc
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 791 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu