TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nincs benne dió, helyette túróval sütöttük ezt a zserbót!

Hozzávalók kb. 70 szelethez:
A barna tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
1 mk. szódabikarbóna
1/2 mk sütőpor
3 ek tejföl
10 dkg vaj
2 tojás
2 ek kakaópor.
A sárga tésztához:
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg margarin
1/2 kk szódabikarbóna
1-2 ek. tejföl.
A túrókrémhez:
75 dkg túró
3 ek. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 rúd vanília pépje
2 tojás
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
2 ek. tejföl
20 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés:
1. A barna tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 2 cipót gyúrunk belőle, hidegre tesszük.
2. A sárga tészta hozzávalóit egy cipóvá összegyúrjuk, azt is hidegre tesszük 30 percre.
3. A túrókrémhez a túrót alaposan összedolgozzuk a pudingporral, a cukorral, a vaníliával, a tojássárgájával, a vajjal, a citromhéjjal, a tejföllel, végül a tojásfehérjéből vert habbal lazítjuk.
4. Kivajazunk egy nagy, kb. 35x30 cm-es tepsit. A sárga tésztát az aljára kinyújtjuk, villával megszurkáljuk. Bőségesen megkenjük sárgabaracklekvárral. Az egyik barna cipót is tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk. Rákenjük a túrókrémet, majd befedjük a maradék kinyújtott barna tésztalappal. Villával sűrűn megszurkáljuk. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a süteményt kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 130 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu