TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ha laktató ebédre vágyik, ezt készítse el!

Hozzávalók 8 személyre:
1 csontos (borjú)csülök
2 ek. olaj
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
A babsalátához:
50 dkg szárazbab
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg vöröshagyma
2 piros húsú paprika
1 szál zöldhagyma
4 ek. olaj
A tormás öntethez:
10 dkg ecetes reszelt torma
2 dl tejföl vagy joghurt

Elkészítés:
1. A salátához a babot már előző este beáztatjuk. A csülköt megmossuk, bő vízben, sóval, borssal fűszerezve kb. 2 órát főzzük. Másnap a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálba rakjuk a csülköt a rozmaringgal és a megtisztított fokhagymával, felöntjük fehérborral, alufóliával lefedjük, és s sütőben 1,5-2 órát sütjük.
2. A babot átmossuk, friss vízben feltesszük főni a babérlevéllel, a megtisztított fokhagymával, sóval, borssal. Amíg a bab fő, megtisztítjuk a zöldségeket, a répát felkockázzuk, a hagymát cikkekre vágjuk. A kaliforniai paprikát apró kockákra, a hagymát karikákra daraboljuk.
3. A hagymát és a répát az olajon, erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a megfőtt babhoz (csak annyi víz maradjon rajta, ami épp ellepi). Hőálló tálba áttesszük, és 160 °C-os sütőben 1 órát sütjük.
4. Ha megsült a bab, összeforgatjuk az apróra vágott kaliforniai paprikával és zöldhagymával. A csülökhúst lefejtjük a csontról és felszeleteljük. Az öntethez a tormát összekeverjük a tejföllel, sózzuk. A húst a sült babbal és az öntettel tálaljuk. Előre elkészíthető, kínálható hidegen is!

Munka: kb. 45 perc perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 427 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu