TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Omlós, puha, vaníliás – ilyen az isteni túrós csiga.

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
30 dkg liszt
4 tojássárgája

A töltelékhez:
25 dkg túró
1 rúd vanília
1 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
10 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe szórjuk, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfutott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen egy órát kelesztjük.
2. A töltelékhez a túrót áttörjük, elkeverjük a vaníliarúd kikapart pépjével és a citrom reszelt héjával. A vajat a cukrokkal habosra keverjük.
3. A tésztát vékony téglalapra kinyújtjuk (kb. 30 x 20 cm), egyenletesen rákenjük a cukros vajat. Megszórjuk a túróval, majd hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset 2 cm-es szeletekre vágjuk, és nem túl közel egymáshoz, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha hézagosan rakjuk, a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé, akkor felfelé nőnek. További fél órát kelesztjük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 180 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu