TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hagyományosan puliszka, vagy ha előkelőbben szeretnéd, hívjuk polenta lesz bőlele. A lényeg kukoricadara kell hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:
2 konzerv kukorica
4 ek. zsemlemorzsa
1 ek. zöld peszto
3 ek. vaj
4 lazacfilé (15 dkg fejenként)
A körethez:
10 dkg polenta/kukoricadara
5 dkg márványsajt
5 dkg vaj

Elkészítés:
1. A kukoricát lecsepegtetjük, felét botmixerrel péppé törjük. Összekeverjük a zsemlemorzsával, a pestoval és a maradék szemes kukoricával. Sóval, borssal ízesítjük.
2. A sütőt 220 °C-ra kapcsoljuk. A halat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, körös-körül megpirítjuk a lazacot (2 perc), és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ráhalmozzunk a kukoricás masszát, rámorzsoljuk a maradék vajat, és a sütőben 10 percig sütjük.
3. A körethez a polentát 5 dl sós vízben megfőzzük. Félrehúzzuk, belemorzsoljuk a sajtot, és elkeverjük a vajjal. Tepsibe simítjuk, és egy kicsit a hal mellett megpirítjuk. Szeletelve a halhoz kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag:320 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu