TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mandarin + narancs = klementin. A mag nélküli gyümölcs könnyen hámozható és finom édes.

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
4 tojás
6 ek. cukor
3 ek. liszt
3 ek. darált dió
10 dkg étcsokoládé
A gesztenyejoghurthoz:
25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
2 tasak színtelen tortazselé
2-3 klementin vagy mandarin
1 nagy pohár natúr joghurt
2 ek. virágméz

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót, végül a fehérjehabbal lazítjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a krémet, ráreszeljük vagy apróbb darabokban rátördeljük a csokoládét, és a sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
2. A még nem teljesen megpuhult gesztenyepürét lereszeljük. A tortazselét fél deci forró vízben feloldjuk. A joghurthoz hozzáadjuk a folyékony virágmézet, a gesztenyepürét, a feloldott zselatint, összekeverjük és a fém tortagyűrűvel körbevett tortalapra öntjük, hűtőben dermeszteni kezdjük.
3. Mielőtt a hab teljesen megdermedne, a klementint meghámozzuk, cikkekre szedjük, kirakjuk vele a torta tetejét. Tálaláskor a fémgyűrű mellett a tortát, forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, levesszük a peremet, és a tortát cikkekre vágjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 320 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu