TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mi tésztával tálaltuk, de megy hozzá a rizs is!

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy szelet pulykamellfilé
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
1 cukkini
1 piros húsú paprika
4 ek. olívaolaj
A mártáshoz:
15 dkg barna csiperkegomba
1 cs. petrezselyem
3-4 szál kakukkfű
1,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Próbáljuk meg a lehető legnagyobb szeleteket vágni a pulykamellből.) A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük.
2. A zöldségeket serpenyőben, 2 evőkanál forró olívaolajon roppanósra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, a hússzeleteken elosztjuk, eligazítjuk. Egyesével felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tekercseket serpenyőben a forró olívaolajon pirosra elősütjük, tepsibe tesszük és a sütőben, kb. 15 perc alatt átsütjük.
4. A mártáshoz a gombát megmossuk, cikkekre vágjuk, a petrezselymet, kakukkfüvet apróra vagdaljuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel ízesítjük, meglocsoljuk a fehérborral, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
5. Tálaláskor a tekercseket félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a boros-gombás mártással. Forrón, főtt tésztával kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható. kb. 75 perc múlva
1 adag: 485 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu