TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a gesztenyés torta nagyon egyszerű, mégis a hétvége fénypontja lehet.

Hozzávalók 8 szelethez:
A morzsához:
8 dkg liszt
5 dkg vaj
4 dkg cukor
4 dkg őrölt mandula
A tortához:
5 db alma
1 ek citromlé
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
3 tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 mk. fahéj
20 dkg őrölt mandula

Elkészítés:
1. A morzsa hozzávalóit ujjunkkal összemorzsoljuk és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a gömbölyű oldalukat bevagdossuk. Meglocsoljuk a citromlével.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a gesztenyemasszát, simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a mandulával, és a gesztenyés masszához dolgozzuk.
3. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, belekanalazzuk a gesztenyés masszát. Az almákat körben belenyomkodjuk (gömbölyű oldalukkal felfelé). Megszórjuk a morzsával, és kb. 55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: Kb. 2 óra múlva
1 szelet: 650 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu