TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rántott húslabda színes zöldsalátával

Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemellfilé
2 paradicsom
12 levél bazsalikom
2 szelet ananász
4 szelet pulykasonka
4 szelet lapkasajt
A panírozáshoz:
2 ek. liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A körethez:
1 tasak salátamix
4 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, kinyitjuk, fólia alatt szép vékonyra klopfoljuk, hogy könnyen lehessen formázni. Besózzuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A bazsalikomleveleket leöblítjük, az ananászszeleteket kettévágjuk.
2. Minden csirkemellre egy-egy szelet sajtot és sonkát, fél karika ananászt, 2 szelet paradicsomot és 3 bazsalikomlevelet helyezünk, megborsozzuk, labdaszerűen, óvatosan gömbbé formázzuk.
3. A húslabdákat a hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajban, nem túl nagy lángon pirosra sütjük (10-12 perc).
4. A salátakeveréket leöblítjük, tálba szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, borsozzuk. A csirkelabdákat a salátával kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 415 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu