TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A rétesből nem csak édes létezik. Pikáns húsos, zöldséges töltelékkel is remek. Ráadásul kiváló fogás a házibulizóknak.

Hozzávalók 2 rúdhoz:
10 dkg pulykamellsonka
1 nagy doboz konzerv kukorica (280 g)
2 szál zöldhagyma
25 dkg túró
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 ek. friss kakukkfűlevél
4 db réteslap
10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A sonkát kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
2. Tálban összekeverjük a túrót, a tejfölt, a tojást, a kukoricát, a sonkát, a hagymát, a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk.
3. A tésztalapokat kiterítjük, megkenjük olvasztott vajjal, kettesével egymásra fektetjük. A tölteléket a réteslapokra halmozzuk egy sorban, feltekerjük, és a rétest sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Megkenjük olvasztott vajjal, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 rúd: 822 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu