TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pontypatkó káposztás burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pontypatkó
4 ek. (csípős) paprikakrém
5 ek. olaj
A körethez:
60 dkg burgonya
30 dkg savanyú káposzta
4 ek. olaj

Elkészítés:
1. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A káposztát kissé összevagdaljuk. (Ha túlságosan savanyú, bő hideg vízben mossuk át, majd nyomjuk ki a levét.) A pontypatkókat megmossuk, leszárítjuk.
2. Az előkészített pontypatkókat bekenjük a paprikkrémmel, megsózzuk. Serpenyőben, a forró olajon, közepes tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az egyik oldalánál lefedhetjük, hogy a hal közepe is gyorsabban átsüljön.
3. Közben a körethez serpenyőben, a forró olajon a burgonyakockákat rázogatva megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
4. Tálaláskor a káposztás pirított burgonyát tányérra halmozzuk és ráfektetjük a paprikás pontypatkót. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu