TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csirkecombok gombaköntösben

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg csiperkegomba
1 szál zöldhagyma
5 dkg vaj
2 szelet szeletkenyér
2 tojássárgája
4 csirkecomb
12 szelet bacon

Elkészítés:
1. A gombát és a zöldhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a felforrósított vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Konyhai aprítógépben a szendvicskenyérrel és tojássárgájával pépes állagúra turmixoljuk.
2. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egyesével, 3-3 szelet kiterített baconcsíkra helyezzük, ráhalmozzunk egy kis gombapépet, betekerjük a szalonnába. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A combokat tűzálló tálba tesszük, a sütőben 1 órán át fólia alatt pároljuk, majd további 30 percig fólia nélkül pirosra sütjük. Ízlés szerint krumplipürével, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 715 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu