TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Őzgerincben sült mákos

Hozzávalók kb. 12 szelethez
A tésztához:
4 tojás
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg darált mák
3 dkg liszt + a sütőformához
2 tk. sütőpor
1 ek. vaj a formához
1 ek. kakaópor a szóráshoz
A krémhez:
1 dl habtejszín
1 ek. rum, brandy
3 ek. porcukor
25 dkg mascarpone

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy őzgerinc (vagy szögletes) sütőformát. A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, majd a sütőporral elkevert kevéske lisztet is. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
2. Közben a krémhez tejszínt kemény habbá verjük. A brandyben a porcukrot olvadásig kevergetjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval, végül a tejszínhabbal.
3. A kihűlt a tésztát a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk őket. A maradék krémmel a külsejét is bevonjuk. Ferdén szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 375 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu