TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Narancsos pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb darab pulykamell (kb. 80 dkg)
1 mk. kínai ötfűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, édeskömény, csillagánizs, szecsuáni bors)
3 narancs (héja)
1 citrom (héja)
2 dl narancslé
2 dl víz
A mártáshoz:
2 narancs (leve)
1 citrom (leve)
1 ek. keményítő
1 csipet őrölt fahéj
A salátához:
1 csomag vegyes zöld saláta
1 narancs húsa
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A pulykamellet megmossuk, megszárítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk, majd pároló edénybe tesszük (vagy párolóbetétre). A narancsot, a citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk és a héját a hús mellé-alá tesszük. A párolót feltöltjük a narancslével és a vízzel, ennek a gőzében pároljuk a húst kb. 30-40 percet.
2. A mártáshoz a meghámozott két narancs és egy citrom levét kifacsarjuk, és a keményítővel alacsony hőfokon besűrítjük. Fahéjjal ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
3. A salátához a harmadik meghámozott narancsot felkockázzuk, és a salátával összekeverjük. Megspricceljük olívaolajjal, a kifolyt narancslevet is rálocsoljuk. Amikor megpuhult a pulykamell felszeleteljük és a salátával és a narancsmártással tálaljuk.

Munka: 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu