TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vendégvárónak, sörkorcsolyának is tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg cékla
10 dkg dióbél
2-3 ág kakukkfű levelei
2 ek. felaprított petrezselyem
2 ek. felaprított menta
30 dkg friss kecskesajt
4 szelet szendvicskenyér
1 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
4 tk. sherryecet

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát alaposan megmossuk, megszárítjuk, és alufóliába csomagolva a sütőben, mérettől függően 45-50 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk.
2. Amíg a cékla sül, a dióbelet bevonatos serpenyőben szárazon megpirítjuk, a felét durvára őröljük, és ehhez hozzákeverjük a zöldfűszereket. A kecskesajtból diónyi gombócokat formázunk, és a diós-zöldfűszeres keverékben meghempergetjük.
3. A fokhagymát megtisztítjuk. A kenyérből pirítóst készítünk, megdörzsöljük a fokhagymával és felkockázzuk.
4. A kihűlt céklát meghámozzuk, és ezt is felkockázzuk. Tálaláskor tányéron elrendezzük a céklát, a sajtgombócokat, a maradék dióbelet és a pirítós kockákat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és az ecettel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 635 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu