TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Igazi kedvenc lesz: sütés nélkül készül!

Hozzávalók kb. 12 szelethez
40 dkg nem túl édes, teljes kiőrlésű keksz
40 dkg csokis keksz
25 dkg étcsokoládé
15 dkg dióbél
10 dkg aszalt barack
30 dkg vaj
1,5 dl méz
A tetejére:
1 tortabevonó csokoládé
24 szem csokigolyó

Elkészítés:
1. Egy 20 cm-es, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A kekszeket és a csokoládét durvára összetörjük, a dióbelet és az aszalt barackot durvára aprítjuk.
2. Nagyobb edényben, kis lángon megolvasztjuk a vajat, a mézet és az összetördelt csokoládét. Hozzáadjuk a kekszet, a diót meg a gyümölcsöket és jól összekeverjük. Még melegen a tortaformába kanalazzuk, jól belenyomkodjuk, hogy ne legyen levegős. Hagyjuk kihűlni.
3. Amikor a massza már megkeményedett, bevonjuk a felmelegített tortabevonóval, és ráhelyezzük a csokigolyókat. Egy éjszakát pihentetjük, majd szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 830 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu