TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Könnyű vacsora, ami nem terheli meg a gyomrot.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg afrikai harcsafilé
1 adag leveszöldség
1 fej vöröshagyma
4 szelet szendvicskenyér
1 kis cs. kapor
1 kis cs. petrezselyem
2 ek. olaj
1 nagy konzerv főtt lencse
2 ek. vaj
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
1. A halat leöblítjük, sózzuk, borsozzuk. A leveszöldséget és a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A kenyér héját levágjuk, a belsejét összemorzsoljuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 3 percig pirítjuk. Felöntjük a lencse levével, és fedő alatt megpároljuk. Amikor puha, hozzáadjuk a lencsét is, sózzuk, borsozzuk.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a morzsát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a zöldfűszereket és a reszelt citromhéjat. A zöldséges lencsét sütőtálba kanalazzuk, elegyengetjük. Ráhelyezzük a halat, a tetején elosztjuk a morzsás keveréket, és a sütőben 20 perc alatt összesütjük. Frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 345 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu