TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a kagyló nem a tengerből jött!

Hozzávalók 16 darabhoz:
A tésztához:
2 tojás
1 tojássárgája
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 mk. sütőpor
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
1 dl tejszín
12,5 dkg mascarpone
1 mk. piros ételfesték
4 ek. porcukor
cukorgyöngyök

Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat felütjük, a tojássárgához adjuk, habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat, majd a cukrot. Egy másik tálban a liszthez keverjük a sütőport, apránként a tojáshoz keverjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, és homogén tésztává keverjük. A tésztát 2 órára a hűtőbe tesszük, mielőtt megsütjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A madeleine-formát kikenjük, kilisztezzük, majd kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta. A sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a süteményeket. A kész madeleine-eket rácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.
3. A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk az ételfestékkel elkevert mascarponét, és a porcukrot. Nyomózsákba töltjük a krémet. A sütiket kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, összeragasztjuk, és egy-egy gyönggyel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 185 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu