TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A laktató leveseket főételként is kínálhatjuk.

Hozzávalók 6 személyre
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
2 burgonya
25 dkg fehér csiperke
1 ek. olaj
15 dkg tarhonya
1 tk. őrölt pirospaprika
1 mk. egész köménymag
1 mk. morzsolt kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
10 dkg lángolt kolbász
1 nagy pohár tejföl (330 g)
1 kis csokor petrezselyemzöld

1. A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
2. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük 1,5 liter vízzel. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat.
3. A kolbászt karikára vágjuk, serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
4. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 420 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu