TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fahéjas torta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A tésztához:
5 tojás
4 dkg vaj
12 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 mk. őrölt fahéj
1 tasak sütőpor
7 ek. liszt
A töltelékhez:
2 ek. aszalt cseresznye
2 ek. kandírozott mangó
5 dkg kókuszreszelék
2 dl édesített növényi krém (tejszín)
1 ek. porcukor

A tetejére, oldalára:
10 dkg étcsokoládé (60%-os)

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos 20 cm átmérőjű tortaformát. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáshabbal lazítjuk. A tortaformába simítjuk és a sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
2. A töltelékhez a gyümölcsöket apróra vágjuk. A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben, szárazon világosra pirítjuk. A krémhez a növényi krémet kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, az apróra vágott aszalt cseresznyét, a kandírozott mangót.
3. A tortalapot vízszintesen két lapra vágjuk, az alját megkenjük a gyümölcsös krémmel, rátesszük a tetejét, kicsit megnyomjuk, az oldalán kifolyó krémet elsimítjuk és megszórjuk a pirított kókuszreszelékkel.
4. A torta tetejére vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, a torta tetejére kenjük, és hűtőbe téve megdermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártott éles késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu