TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ne feledjen el lencsét tálalni az újév első napján. Legjobb, ha már előző nap elkészíti, így akár éjfél után 1 perccel is nekiláthat! A gazdagság így garantálva!

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg koktélparadicsom
1 ek. olívaolaj
4 szelet csontos sertésborda
1 tk. édesköménymag
2 dl száraz fehérbor
2 dl húsleves
2 ek. dijoni mustár
40 dkg főtt lencse (konzerv)
2 ek. citromlé
10 dkg zöld olívabogyó
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. Az olívaolajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát lepirítjuk, majd félretesszük.
2. A hagymát, a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben 3 percig dinszteljük, hozzáadjuk az édesköményt és további 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a koktélparadicsomot, felöntjük a borral és az alaplével, és addig főzzük, ameddig a folyadék mennyisége a felére csökken.
3. Közben a lencsét megmossuk, lecsepegtetjük. A beforralt lébe keverjük a mustárral együtt. Átrakjuk egy tűzálló tálba, rátesszük a hússzeleteket, és még 10 percen keresztül pároljuk, 1 ek. citromlével ízesítjük. A sütőbe is betehetjük!
4. Az olajbogyót, a petrezselymet felaprítjuk. Összekeverjük a maradék citromlevet a petrezselyemmel és az olívabogyóval, majd meglocsoljuk vele a karajokat.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 430 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu