TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az internetezők rajonganak ezért a receptért, de nagyanyáink receptje alapján vált ismertté!

Hozzávalók 16 szelethez:
3 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
15 dkg olvasztott vaj
2 ek. kakaópor
1 kis üveg mogyorókrém

A tetejére:
10 dkg porcukor
fél citrom leve
2-3 ek. csokidara

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk, egyik részbe keverjük a kakaóport. A tepsit (25x25 cm) kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a kakaós masszát, és 12 perc alatt megsütjük. A maradék tésztából két ugyanekkora lapot sütünk. Mindegyiket hagyjuk kihűlni.
3. Tálcára teszünk egy fehér lapot, megkenjük a mogyorókrém felével. Ráborítjuk a kakaós lapot, erre kenjük a maradék mogyorókrémet, és beborítjuk a fehér lappal.
4. A tetejére elkészítjük a cukormázat. Ehhez a porcukrot elkeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk, a süteményre simítjuk. Megszórjuk a csokidarával, és szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 350 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu