TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Könnyű ebéd, amit a köret tesz különlegessé!

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőrös lazacfilé
2 chilipaprika
4 ek. durva zsemlemorzsa
1 citrom leve
5 ek. olívaolaj
A körethez:
40 dkg tisztított kelbimbó (lehet fagyasztott is)
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
2 ek. vaj
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:
1. A lazacfilét megmossuk, leszárítjuk, majd 4 egyforma darabra vágjuk. A chilipaprikát apróra vágjuk, és a morzsával összeforgatjuk. A kelbimbót bő sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A paprikát megmossuk, húsát 2x2 centis kockákra vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lazacsteakeket sózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és bőrös felével lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a chilis morzsát, meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, hogy a lazac közepe szaftos maradjon.
3. Közben a körethez serpenyőben felforrósítjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta a paprikakockákat, majd rászórjuk a kelbimbót, sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön összepirítjuk. Tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a chilis-morzsás lazacsteaket és forrón kínáljuk.

Tipp: Fontos, hogy a lazacsteaket a bőrös felével lefelé tegyük a tepsibe és a húsos részére halmozzuk a morzsát.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adag: 620 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu