TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Könnyű, illatos sütemény, ami sokáig eltartható!

Hozzávalók 35-40 darabhoz:
1 nagyobb, savanykás alma
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
15 dkg vaj
1 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
10 dkg cukor
1 kk. sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
fahéjas-kakaós porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, pépesre reszeljük vagy aprítógépben pürésítjük. A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sütőport, az almát, a fahéjat és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és félhold alakú szaggatóval holdakat szaggatunk belőle.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük a felvert tojással, és a sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd fahéjas-kakaós porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Tipp: A holdak szaggatása során visszamaradt tésztát ne dobjuk ki, újból gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk ki.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 80 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu